Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, haşhaş ve krem şanti ile revani yapılabilir.
Malzemeler:
- Şerbeti için: 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su 1.
- Keki için: 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı haşhaş 23.
- Üzeri için: 1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt 1.
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın 1.
- Ardından süt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın 1.
- İrmiği, unu ve haşhaşı ekleyin 1.
- Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin 1.
- Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın 1.
- İlk sıcaklığın geçmesini bekledikten sonra soğumuş olan kekin üzerine şerbeti dökün 1.
- En son olarak üzerine krem şantiyi sürün 1.
- Krem şanti için süt ve toz şantiyi iyice çırpın ve buzdolabında 15-20 dk beklettikten sonra kekin üzerine sürün 1.
- Üzerine haşhaş serpip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: