• Buradasın

    Sütle yapılan revani nasıl olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sütle yapılan revani tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 12
    • 1 çay bardağı toz şeker 12
    • 1 çay bardağı süt 12
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 12
    • 1 su bardağı irmik 12
    • 1 su bardağı un 12
    • 1 paket kabartma tozu 12
    • 1 paket vanilin 12
    • 2 su bardağı süt 12
    • 1 su bardağı toz şeker 12
    • Üzeri için badem 12
    Yapılışı:
    1. Sütü bir tencerede hafif ısıtın (kaynatmayın) 12. İçine şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın ve şerbeti soğuması için kenara alın 12.
    2. Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alıp mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın 12. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 12.
    3. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin 12. Spatula ile güzelce karıştırın 12.
    4. Karışımı yağlanmış orta boy bir borcama veya fırın kabına dökün 12.
    5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika üzeri kızarana dek pişirin 12.
    6. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, soğuyan sütlü şerbeti gezdirin 12.
    7. Tatlının şerbeti iyice çekmesi için en az 2 saat dinlendirin 12.
    8. Üzerine file badem serpiştirerek veya kavrulmuş badem dilimleri ile süsleyerek servis edin 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En hafif revani nasıl yapılır?

    En hafif revani yapımı için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı yoğurt; 1 su bardağı irmik; 1 su bardağı un; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin. Şerbet için: 3 su bardağı su; 3 su bardağı toz şeker; 1 dilim limon. Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. 2. Keki için yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alarak beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. 3. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir hamur elde edin. 4. Yağlanmış 28 cm’lik kare veya yuvarlak bir borcama karışımı dökün. 5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 6. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, ılık şerbeti yavaş yavaş dökün. 7. Şerbetin iyice çekmesi için tatlıyı en az 2 saat dinlendirin. Revaniyi bir top vanilyalı veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz.

    Kolay revani nasıl yapılır?

    Kolay revani yapımı için gerekli malzemeler: Keki için: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ. Şerbeti için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, yarım limon suyu. Yapılışı: 1. İşe ilk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın. 2. Şerbet soğurken bir yandan keki hazırlayın. 3. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. 4. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. 5. Kekinizi fırından çıkardığınız anda dilimlere ayırın ve üzerine soğumuş şerbeti dökün. Üzerini hindistan cevizi, ceviz ya da fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

    En güzel sütlü revaniye hangi süt konur?

    En güzel sütlü revaniye tam yağlı süt kullanılması önerilir.

    En güzel revani şerbeti nasıl yapılır?

    En güzel revani şerbetini yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 su bardağı su - 2 su bardağı toz şeker - 1 tatlı kaşığı limon suyu - 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı) Hazırlanışı: 1. Bir tencereye 3 su bardağı suyu ve 2 su bardağı toz şekeri ekleyin. 2. Şekerin tamamen erimesi için karışımı orta ateşte kaynatın. 3. Şeker eridikten sonra, kaynamaya başladıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin. 4. İsteğe bağlı olarak, şerbetinize 1 tatlı kaşığı vanilin ekleyebilirsiniz. 5. Şerbeti yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Revani şerbeti, sadece revani tatlısında değil, aynı zamanda diğer birçok Türk tatlısında da kullanılabilir.

    Trileçe tadında revaniye ne konur?

    Trileçe tadında bir revani için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: Malzemeler: Kek için: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin. Şerbet için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 1 dilim limon. Servis için: Hindistan cevizi veya Antep fıstığı. Hazırlanışı: 1. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın, limon dilimini ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2. Kek için yumurtaları ve şekeri derin bir kapta beyazlaşıp köpürene kadar çırpın, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. 3. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir hamur elde edin. 4. Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 5. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti yavaş yavaş dökün ve şerbetin iyice çekmesi için tatlıyı en az 2 saat dinlendirin. 6. Servis ederken üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serperek sunabilirsiniz.

    Revani tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Revani tatlısı malzemeleri şunlardır: Kek için: - 3 adet yumurta; - 1 su bardağı toz şeker; - 1 su bardağı yoğurt; - 1 su bardağı irmik; - 1 su bardağı un; - 1 çay bardağı sıvı yağ; - 1 paket kabartma tozu; - 1 paket vanilin. Şerbet için: - 3 su bardağı su; - 3 su bardağı toz şeker; - 1 dilim limon. Ayrıca, üzeri için Hindistan cevizi veya Antep fıstığı kullanılabilir.

    Kremalı revani nasıl yapılır?

    Kremalı revani yapmak için gerekli malzemeler: Revani için: 3 adet yumurta, 2 Türk kahvesi fincanı yoğurt, 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ, 4 Türk kahvesi fincanı irmik, 2 Türk kahvesi fincanı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, arzuya göre limon kabuğu rendesi. Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu. Kreması için: 3 su bardağı süt, 1 tepeleme dolu yemek kaşığı un, 1 tepeleme dolu yemek kaşığı nişasta, 1 dolu yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Şerbet malzemelerini tencereye alın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 5 dakika kaynatın. 2. Yumurtaları güzelce çırpın, oda sıcaklığında olması daha iyi olur. 3. Yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin. 4. İrmik ekleyerek karıştırın. 5. En son un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve iyice karıştırın. 6. Katı yağla yağlanmış orta boy tepsiye hamuru dökün. 7. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. 8. Revani pişerken kremasını hazırlayın, bunun için tencereye krema malzemelerini alarak karıştırarak pişirin. 9. Fırından çıkan revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. 10. Şerbeti tamamen çekince kremasını dökerek üzerini düzeltin ve bol hindistan cevizi serpin.