Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütle yapılan revani için gerekli malzemeler:
- Şerbeti için: 4 su bardağı süt, 2 su bardağı şeker, 1 paket vanilin 1.
- Keki için: 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1,5 su bardağı şeker, 4 yumurta, 1,5 su bardağı yoğurt, 2 paket kabartma tozu, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı badem unu, 1 su bardağı un 1.
- Üzeri için: 1 avuç file badem 1.
Hazırlanışı:
- Şerbet için şeker, süt ve vanilini bir tencerede karıştırıp kaynatın, ardından soğumaya bırakın 1.
- Keki için şeker ve yağı çırpın, yumurtaları ekleyip şeker eriyene kadar çırpın 1.
- Oda sıcaklığındaki yoğurdu ve irmiği ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın 1.
- Un, badem unu ve kabartma tozlarını ekleyip spatula ile karıştırın 1.
- Yağladığınız fırın kabına harcı dökün ve üzerine file badem serpin 1.
- 180 derece fırında tüm yüzeyleri eşit kızarana kadar 45-50 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan revaniyi 5 dakika dinlendirin, dilimleyip soğuk şerbeti üzerine gezdirin 1.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: