Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütle yapılan revani tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 12
- 1 çay bardağı toz şeker 12
- 1 çay bardağı süt 12
- 1 çay bardağı sıvı yağ 12
- 1 su bardağı irmik 12
- 1 su bardağı un 12
- 1 paket kabartma tozu 12
- 1 paket vanilin 12
- 2 su bardağı süt 12
- 1 su bardağı toz şeker 12
- Üzeri için badem 12
Yapılışı:
- Sütü bir tencerede hafif ısıtın (kaynatmayın) 12. İçine şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın ve şerbeti soğuması için kenara alın 12.
- Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alıp mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın 12. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 12.
- İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin 12. Spatula ile güzelce karıştırın 12.
- Karışımı yağlanmış orta boy bir borcama veya fırın kabına dökün 12.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika üzeri kızarana dek pişirin 12.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, soğuyan sütlü şerbeti gezdirin 12.
- Tatlının şerbeti iyice çekmesi için en az 2 saat dinlendirin 12.
- Üzerine file badem serpiştirerek veya kavrulmuş badem dilimleri ile süsleyerek servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: