Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krem karamelin kıvamını tutturmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Karışımın süzülmesi 14. Karışımın üstündeki köpüklü tabaka sıyrılmalı ve karışım süzgeçten geçirilmelidir 14.
- Benmari usulü pişirme 4. Karışım, fırın kabı su dolu daha büyük bir tepsiye yerleştirilerek benmari usulü pişirilmelidir 4. Bu yöntem, ısıyı dengeleyerek tatlının çatlamasını önler 4.
- Fırın ısısı 3. Krem karamel, önceden ısıtılmış alt-üst ayarlı 160 derece fırında 50 dakika pişirilmeli, ardından fırın ısısı 145 dereceye düşürülerek 10 dakika daha pişirmeye devam edilmelidir 3.
- Soğutma 4. Krem karamel, buzdolabında en az 4-5 saat, ideali 1 gece dinlendirilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: