Buradasın
Nefis yemek tarifleri trileçe nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Yemek Tarifleri'ne göre trileçe yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı 1:
- Yumurta ve toz şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpın 1.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın kabına dökün 1.
- 170°C fırında 10 dakika, sonra ısıyı 150°C düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
- Sütlü sos için süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletin 1.
- Karamel sosu için tavadaki şekeri orta ateşte eritip tereyağı ve sıvı kremayı ekleyin, karıştırmaya devam edin 1.
- Ilımış olan keki ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın ve çatalla delikler açın 1.
- Soğuk şerbeti kekin üzerine dökün 1.
- Krem şantiyi kekin üzerine yayın, soğuyan karamel sosunu da üzerine dökün 1.
- 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: