Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Közde dönerin farkı, pişirme yönteminden ve kullanılan malzemelerden kaynaklanır:
- Pişirme Yöntemi: Közde döner, odun ateşinde pişirilir 24. Bu yöntem, dönere kendine özgü bir lezzet katar 2.
- Etin Özelliği: Döner eti, genellikle Balıkesir yöresinden temin edilir ve 18 ayını doldurmamış dana etlerinden özenle seçilir 2. Et, sinir ve yağlarından arındırıldıktan sonra kuzu döşü eklenerek hazırlanır ve özel bir terbiye sosuyla marine edilir 2.
- Kesim Şekli: Yaprak döner olarak kesilir ve dört köşeli bir kesim yapılır 2. Bu kesim, etin yüzey alanını genişletir 2.
- Katkı Maddeleri: Ürünlerde glikoz şurubu ve diğer katkı maddeleri kullanılmaz 2.
Ayrıca, bazı közde döner restoranlarında dönerin yanı sıra özgün ürünler (örneğin, Mekan Beyti ve Mekan İskender) ve günlük, taze lavaşlar da sunulur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: