Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Odun ateşinde dönerin farkı, pişirme yönteminden ve kullanılan odun kömürünün kalitesinden kaynaklanmaktadır 23.
- Pişirme Yöntemi: Geleneksel odun ateşinde pişirme, döner için ideal kabul edilir 5. Ancak, iyi yanmamış odun ateşinde döner is ve dumana maruz kalabilir, bu da sağlığa zararlı etmenlerin dönere bulaşmasına neden olabilir 3. Ayrıca, bazı işletmeler odun ateşinde pişirme sırasında ateşi desteklemek için kimyasal destekler ve LPG'li pürmüz kullanabilir, bu da kanserojen bileşenlerin oluşmasına yol açabilir 3.
- Odun Kömürü Kalitesi: Kullanılan odun kömürünün sıkıştırılmış ve çabuk pişen tipte olması gerekir 2.
Dönerin odun ateşinde mi yoksa başka bir yöntemle mi pişirildiğinden ziyade, içindeki etin kalitesi ve pişirme şartları daha önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: