Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dönerin püf noktaları arasında şunlar yer alır:
- Etin seçimi: Döner yapımında dana etinin antrikot kısmı, tavuk etinin ise but kısmı tercih edilmelidir 2.
- Marinasyon: Marine işlemi için toz kırmızı biber, kekik, pul biber, karabiber, tuz, kimyon, yoğurt, zeytinyağı, domates veya biber salçası ve ezilmiş sarımsak kullanılabilir 25. Marine karışımının etlere iyice nüfuz etmesi için en az bir gece bekletilmelidir 25.
- Pişirme: Tavada pişirme yöntemi için tavanın iyice ısınmış olması önemlidir 23. Yağın iyice kızmış olması, dönerin suyunu bırakmadan pişmesini sağlar 2.
- Kesme: Etler hala soğukken kesilmeli ve kesildikten sonra bekletilmemelidir 5.
- Sunum: Döner, tırnak pide, domates, biber ve ayran ile servis edilebilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: