Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dönerin püf noktaları şunlardır:
- Et Seçimi: En iyi döner, dana budu veya koyun/kuzunun kol ve but kısmından yapılır 1.
- Kesim: Et, yaprak inceliğinde kesilmelidir; bu, dönerin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 13.
- Terbiye: Etler, 1-2 gün boyunca terbiye edilmelidir; böylece kayış gibi olmaz ve ağızda lokum gibi dağılır 1.
- Pişirme: Döner, odun ateşinde pişirilmelidir ve en az 50 kg olarak şişe takılmalıdır 1.
- Yağ Oranı: Dönerin tuz ve yağ oranı eşit olmalıdır; ayrıca kuzunun gömlek yağı veya koyun kuyruğundan incecik kesilen yağ parçaları da eklenebilir 1.
- Pişirme Süresi: Döneri çok pişirmemek gerekir, aksi takdirde kuru ve sert olur 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: