Buradasın
Köy böreği kıymalı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı köy böreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un 4
- Yarım paket (125 gr) margarin 4
- 1 yumurta 4
- 1 çay bardağı sıcak su 4
- Tuz 4
- 1 soğan 4
- 4 patates 4
- 200 gr koyun kıyması 4
- 1 su bardağı süt 4
- 3 yumurta 4
- 1 yumurta sarısı 4
- Yarım su bardağı un 4
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 4
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ 4
- Karabiber 4
Yapılışı:
- Unun ortasını havuz gibi açın 4. Oda ısısında bekletilmiş margarin, 1 yumurta, sıcak su ve tuzu ilave edin 4.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 4. Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında 15 dakika bekletin 4.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin 4. Kıymayı ekleyip 10 dakika kavurun ve ateşten alın 4.
- Soğuyunca patates püresi, süt, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın 4.
- 3 yumurtanın sarısını ayırıp çırpın ve unu ekleyip karıştırın 4. Yumurta aklarını ayrı bir kasede kar halinde çırpın ve sarılı karışıma ilave edip tekrar çırpın 4.
- 35 cm çapında yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp biraz un serpin 4. Hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde açıp tepsinin kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin 4.
- Kaşar peynirinin yarısını hamurun üzerine serpin 4. Kıymalı karışımı yayıp kalan kaşar peynirini serpin ve yumurtalı karışımla kaplayın 4.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin 4. Tepsiyi fırından çıkarıp böreğin üzerine 1 yumurta sarısını sürün 4. 5 dakika daha fırında pişirin 4.
- Dilimleyip sıcak olarak servis yapın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: