Buradasın
Kıymalı böreğin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı böreğin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Taze yufka kullanımı: Günlük hazır veya el yufkası tercih edilmelidir 2. Bayat veya kırılgan yufkalar, böreğin kuru ve sert olmasına neden olabilir 2.
- Sos kıvamı: Yoğurtlu sos ne çok yoğun ne de çok sıvı olmalıdır 2. Yoğurt çok koyuysa az sütle açılabilir 2.
- Pişirme sıcaklığı: Fırın önceden 180-190°C'ye ısıtılmalı ve börek, altı ve üstü eşit kızarana kadar pişirilmelidir 12.
- Dinlendirme: Börek, fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bir bez örtülmeli ve dinlenmeye bırakılmalıdır 25.
Ayrıca, böreğin üzerine, bir yumurta ve bir şişe sodayı çırpıp sürmek, yumuşak kalmasını sağlayabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: