Körili karnabahar çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar; 5 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu; Yarım tatlı kaşığı karabiber; Yarım tatlı kaşığı kimyon; Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 2 tatlı kaşığı köri; 1 tatlı kaşığı tuz; 2 adet kırmızı soğan; 3 diş sarımsak; 1 adet havuç; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı toz zencefil; 1 su bardağı süt; 6 su bardağı su; Yarım demet pazı. Yapılışı: 1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. 2. Üzerine zeytinyağı, sarımsak tozu, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, köri ve tuzu ekleyip ellerinizle karıştırın. 3. 190 derece fırında 25 dakika pişirin. 4. Kırmızı soğanları zeytinyağında kavurun, soyulup doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. 5. Havuçları küçük küpler halinde doğrayın ve tencereye alın. 6. Biraz kavurduktan sonra tuz, karabiber ve toz zencefili ekleyip karıştırın. 7. Fırınladığınız karnabaharları rondodan geçirin ve tencereye ekleyin. 8. Karışıma sütü ekleyip karıştırın ve ardından suyu ekleyin. 9. Kapağı kapalı bir şekilde, ara ara karıştırarak kaynatın. 10. Kaynayan çorbaya ince doğranmış pazıları ekleyin, bir taşım daha kaynattıktan sonra blenderdan geçirin ve sıcak servis edin. Alternatif bir tarif: 1 soğan; 6 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 orta boy karnabahar; 1 diş sarımsak; 1 tatlı kaşığı köri tozu; 1 litre sıcak su; Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü; Tuz; Karabiber. Yapılışı: 1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytiny