Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Körili karnabahar çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar 12;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1;
- Yarım tatlı kaşığı karabiber 1;
- Yarım tatlı kaşığı kimyon 1;
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 2 tatlı kaşığı köri 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 2 adet kırmızı soğan 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 1 adet havuç 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı toz zencefil 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 6 su bardağı su 1;
- Yarım demet pazı 1.
Yapılışı:
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın 1.
- Üzerine zeytinyağı, sarımsak tozu, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, köri ve tuzu ekleyip ellerinizle karıştırın 1.
- 190 derece fırında 25 dakika pişirin 1.
- Kırmızı soğanları zeytinyağında kavurun, soyulup doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Havuçları küçük küpler halinde doğrayın ve tencereye alın 1.
- Biraz kavurduktan sonra tuz, karabiber ve toz zencefili ekleyip karıştırın 1.
- Fırınladığınız karnabaharları rondodan geçirin ve tencereye ekleyin 1.
- Karışıma sütü ekleyip karıştırın ve ardından suyu ekleyin 1.
- Kapağı kapalı bir şekilde, ara ara karıştırarak kaynatın 1.
- Kaynayan çorbaya ince doğranmış pazıları ekleyin, bir taşım daha kaynattıktan sonra blenderdan geçirin ve sıcak servis edin 1.
Alternatif bir tarif:
- 1 soğan 2;
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 orta boy karnabahar 2;
- 1 diş sarımsak 2;
- 1 tatlı kaşığı köri tozu 2;
- 1 litre sıcak su 2;
- Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü 2;
- Tuz 2;
- Karabiber 2.
Yapılışı:
- Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytiny
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: