Buradasın
Körili karnabahar çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Körili Karnabahar Çorbası Tarifi:
Malzemeler:
- 1 soğan 12
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 orta boy karnabahar 12
- 1 diş sarımsak 1
- 1 tatlı kaşığı köri tozu 12
- 1 litre sıcak su 1
- Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü 1
- Tuz 12
- Karabiber 1
- Üzeri için kabak çekirdeği içi 1
Hazırlanışı:
- Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Karnabaharları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin 1.
- Sıcak suyu ekleyip karnabaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- El blender’ı ile ezerek pürüzsüz hale getirin 1.
- Ayrı bir tencerede rendelenmiş sarımsağı kalan zeytinyağı ile kavurun 1. Köri tozunu ekleyip 1 dakika pişirin 1.
- Karnabahar püresini ekleyip yüksek ateşte kaynatın 1. Hindistan cevizi sütünü ilave edin 1.
- Tuz, karabiber ile tatlandırın ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın 1.
- Kaselere paylaştırıp üzerine kabak çekirdeği içi serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: