Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köri soslu karnabahar pişirmek için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1 adet orta boy karnabahar 13;
- 4 diş sarımsak 13;
- 4 su bardağı su 13;
- 1 litre süt 13;
- 4 tepeleme yemek kaşığı un 13;
- 2 adet yumurta sarısı 13;
- 250 gram kavrulmuş kıyma 13;
- 1 çay kaşığı köri 13;
- 1 çay kaşığı kişniş 13;
- 1 çay kaşığı tuz 13;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (fırın kabını yağlamak için) 13;
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için) 13.
Pişirme adımları:
- Karnabaharın yaprak ve sert kök kısımlarını alıp çiçeklerine ayırın, yıkayın 13.
- Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve sarımsak ekleyerek diriliği gidene kadar haşlayın 13.
- Küçük bir sos tenceresinde süt, yumurta sarısı ve unu çırpma teliyle hızla karıştırarak pişirin 13.
- Kaynamaya başladığında ocağı kısın, tuz, kişniş ve köri ekleyip karıştırın 13.
- Haşlanmış karnabaharları fırın kabına alın, üzerine kavrulmuş kıymayı yayın ve hazırladığınız körili sosu dökün 13.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin, ardından üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve peynirler eriyene kadar pişirmeye devam edin 13.
Alternatif bir tarif:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: