Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köri soslu karnabahar pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar 1;
- 1 tutam tuz 1;
- 4-5 dilim sarı çedar peyniri (uzun şeritler halinde kesilmiş) 1;
- 2 çorba kaşığı un 1;
- 1 çorba kaşığı tereyağı 1;
- 2 çorba kaşığı toz köri 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı toz sarımsak 1;
- 2,5 su bardağı süt 1.
Hazırlanışı:
- Karnabaharı temizleyip çiçeklere ayırın ve yıkayın, tuz eklenmiş suda diri kalacak şekilde haşlayın 1.
- Haşladığınız karnabaharları süzün ve orta boy bir fırın kabına dizin 1.
- Sos için unu ve tereyağını tavaya veya ufak bir sos tenceresine alın, un sararıp hafif kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Köriyi, sarımsağı ve tuzu ekleyin, karıştırın 1.
- Karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin, karıştırmayı hiç bırakmayın, topak olmasın 1.
- Sos koyulaşıp fokurdamaya başlayınca ocaktan alın ve karnabaharların üstüne dökün 1.
- 180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üstüne peyniri serpin, peynir eriyene kadar fırında tutup alın 1.
- Nefis yemeğimiz hazır, sıcak olarak servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: