Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya Tirit Kebabı Tarifi:
Malzemeler:
- 1/2 kg kuzu eti 2;
- 1/2 kg yoğurt 2;
- 2 adet soğan 2;
- 1 demet maydanoz 2;
- 1 adet kurutulmuş ekmek 2;
- 2 kaşık tereyağı 2;
- 2 adet defne yaprağı 2;
- 4-5 diş sarımsak, tuz, karabiber 2;
- Süslemek için biber, domates 2.
Yapılışı:
- Et Hazırlığı: Kuşbaşı iriliğinde doğranmış et tencereye alınır ve etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavrulur 2.
- Pişirme: Etler suyunu çektiğinde, üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edilir 2. Etler yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede pişirilir 2.
- Ekmek Hazırlığı: Bayat ekmek dilimlenir, fırında hafifçe kıtırlaştırılır ve 2 santimlik kareler halinde kesilir 2.
- Servis: Haşlanan etler ateşten alınmadan 10 dakika önce tereyağı, tuz ve karabiber eklenir 2. 10 dakika sonra ateşten alınır ve suları ile birlikte ekmeklerin üzerine boşaltılır 2.
- Sunum: Piyazlık doğranmış soğanlar tuz ile ovuşturulur 2. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır, ardından soğanlar konur 2. Maydanoz yaprakları doğranıp soğanların üzerine serpiştirildikten sonra servis yapılır 2.
Konya Tirit Kebabı, düğün yemeği olarak da bilinir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: