Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya'da çeşitli kebap türleri bulunmaktadır, bunlar arasında en bilinenler şunlardır:
- Tandır Kebabı: Kuzu etinden yapılan ve uzun saatler boyunca tandırda pişirilen bir kebap çeşididir 12.
- Künefe Kebabı: Kıymalı harç ve ince yufka ile hazırlanan, pişirme sonrası tereyağı ve şerbet dökülerek servis edilen bir kebap türüdür 1.
- Döner Kebabı: İnce dilimlenmiş etlerin pide içinde yer almasıyla hazırlanan, baharatlarla tatlandırılmış kebap 1.
- Kasap Kebabı: Yeni nesil kebap türleri arasında yer alır ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılır 1.
- Ocak Kebabı: Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bir kebap türüdür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: