Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında birçok kebap çeşidi bulunmaktadır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Adana kebap 135. Kuzu kıyması, kuyruk yağı, kırmızı biber ve baharatlarla hazırlanan, genellikle şişe geçirilerek ızgarada pişirilen bir kebap türüdür 35.
- Urfa kebap 135. Adana kebaba benzer şekilde yapılan, ancak daha az baharatlı ve acısız olan bir kebap türüdür 35.
- Şiş kebap 3. Kuzu veya dana etinin kuşbaşı doğranarak şişe dizilip ızgarada pişirilmesiyle yapılan bir kebap türüdür 3.
- İskender kebap 345. Döner kebabın tereyağı ve domates sosuyla servis edilmesiyle oluşan, altına serilen pide dilimleri, üzerine yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilen bir kebap türüdür 35.
- Cağ kebabı 135. Kuzu etinin yatay bir şişte ağır ağır pişirilmesiyle yapılan bir kebap türüdür 35.
- Döner kebap 3. Dikey bir şişte yavaşça döndürülerek pişirilen etten yapılan bir kebap türüdür 3.
- Çöp şiş 3. Küçük kuşbaşı et parçalarının tahta şişlere dizilerek ızgarada pişirilmesiyle yapılan bir kebap türüdür 3.
- Testi kebabı 35. Kuzu veya dana eti, sebzeler ve baharatlar ile birlikte bir testi içinde pişirilen bir kebap türüdür 35.
- Beyti kebap 135. Kuzu kıyması veya kuşbaşı etin, ince lavaşa sarılması ve ızgarada pişirilmesiyle yapılan bir kebap türüdür 35.
- Patlıcan kebabı 13. Dilimlenmiş patlıcanlar ve kıyma şişe dizilerek ızgarada pişirilen bir kebap türüdür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: