Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya tiritinin içine şu malzemeler konur:
- Et: Genellikle kuzu, koyun veya tavuk eti kullanılır ve önceden haşlanarak dilimlenir 12.
- Ekmek: Köy ekmeği veya pide ekmeği tercih edilir, taze ve sert olmaması gerekir 1.
- Soğan: İnce ince doğranır ve sumakla karıştırılarak bekletilir 23.
- Sarımsak: Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt ile karıştırılır 3.
- Domates ve yeşilbiber: Doğranır ve yemeğin üzerine eklenir 3.
- Tereyağı: Yemeğin lezzetini tamamlamak için kullanılır 24.
Ayrıca, tiritin üzerine tereyağı, baharatlar ve domates eklenerek son dokunuş yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: