• Buradasın

    Konya tiritin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Konya tiritinin içine şu malzemeler konur:
    • Tırnak pide veya bayat pide 12.
    • Kemikli dana veya koyun eti 12.
    • Sarımsaklı yoğurt 12.
    • Domates ve yeşil biber 12.
    • Piyazlık doğranmış soğan 12.
    • Tereyağında kızdırılmış toz biber 1.
    Ayrıca, bazı tariflerde sumak da kullanılır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tirit ve Konya Tiriti arasındaki fark nedir?

    Tirit ve Konya Tiriti arasındaki temel farklar şunlardır: 1. Malzeme ve Hazırlık: Tirit genel olarak kuzu, koyun veya tavuk etiyle yapılırken, Konya Tiriti'nde etler önce haşlanır ve ardından dilimlenir. 2. Pişirme Yöntemi: Konya Tiriti'nin en önemli özelliklerinden biri, etin yavaş pişirilmesidir. 3. Servis Şekli: Konya Tiriti, genellikle üzerine tereyağı, baharatlar ve domates eklenerek servis edilir ve yanında yoğurt veya ayran ile sunulur.

    Konya tirit kebabı nasıl yapılır?

    Konya Tirit Kebabı Tarifi: Malzemeler: 1/2 kg kuzu eti; 1/2 kg yoğurt; 2 adet soğan; 1 demet maydanoz; 1 adet kurutulmuş ekmek; 2 kaşık tereyağı; 2 adet defne yaprağı; 4-5 diş sarımsak, tuz, karabiber; Süslemek için biber, domates. Yapılışı: 1. Et Hazırlığı: Kuşbaşı iriliğinde doğranmış et tencereye alınır ve etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavrulur. 2. Pişirme: Etler suyunu çektiğinde, üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edilir. 3. Ekmek Hazırlığı: Bayat ekmek dilimlenir, fırında hafifçe kıtırlaştırılır ve 2 santimlik kareler halinde kesilir. 4. Servis: Haşlanan etler ateşten alınmadan 10 dakika önce tereyağı, tuz ve karabiber eklenir. 5. Sunum: Piyazlık doğranmış soğanlar tuz ile ovuşturulur. Konya Tirit Kebabı, düğün yemeği olarak da bilinir.