Konserve mısır yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Mısır seçimi: Orta sarılıkta, iki parmağın arasında ezildiğinde içinden hafif süt çıkan mısırlar seçilmelidir. Haşlama: Mısırlar, kabuklarıyla beraber haşlanabilir, ancak süt mısırıysa sadece su, tuz ve kabuklarıyla haşlanması yeterlidir. Eklenecek malzemeler: Suyun içerisine süt, tereyağı, şeker eklenerek mısırın lezzetlenmesi sağlanabilir. Kavanozlama: Kavanozlara mısır taneleri eklendikten sonra, üzerini geçecek kadar soğuk su eklenmeli ve her kavanoza boyutlarına göre 1 çay kaşığı tuz ve şeker eklenmelidir. Kaynatma: Kavanozlar, büyük bir tencerede yarıdan fazla su konularak 35 dakika kaynatılmalı, ardından 10 dakika sıcak suda bekletilip ters kapatılmalıdır. Saklama: Konserve mısır, serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmelidir.