Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde konserve mısırın saklanması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Açılmamış Konserve: Konserve mısırın saklama süresi genellikle üstündeki etikette belirtilir 1. Genel olarak, 3-4 günü geçmeyecek şekilde buzdolabında saklanabilir 1.
- Derin Dondurucuda Saklama: Mısır tanelerini haşlayıp süzdükten sonra, havası alınmış kuru bir poşete koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz 12. Bu şekilde saklanan mısır, istenildiği kadar muhafaza edilebilir 1.
- Kışlık Hazırlık: Konserve yapmak için mısırları bütün halde tuzlu suda haşlayıp, tanelerini ayırdıktan sonra kavanozlara doldurun 4. Üzerine şeker, tuz ekleyip kaynar su ilave edin ve ağzını sıkıca kapatarak ters çevirin 34. Soğuyunca, serin ve karanlık bir yerde saklayın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: