Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açılmamış konserve yiyeceklerin dayanma süresi, içerdikleri gıdanın türüne ve konserve yapımındaki işlem ile paketleme yöntemlerine bağlı olarak değişiklik gösterir 4.
- Ev yapımı konserveler: İçine konulan malzemeye ve yapım şartlarına bağlı olarak ortalama 3 ila 9 ay bozulmadan saklanabilir 13.
- Konserve mısır: Serin ve kuru bir yerde saklandığında 3,5-4 yıl bozulmadan kalabilir 3.
- Konserve ton balığı: Kapağı açılmadığı takdirde, son tüketim tarihinden sonraki 2-5 yıl dayanabilir 3.
- Konserve bezelye: Son kullanma tarihi geçtikten 1 yıl sonra bile tüketilebilir, raf ömrü 3 yıldır 3.
- Konserve fasulye: Oda sıcaklığında 2-5 yıl muhafaza edilebilir 3.
Konserve yiyeceklerin bozulup bozulmadığını anlamak için üzerindeki son kullanma tarihine bakmak ve hasar almış kutuları kontrol etmek gerekir 34.
Doğru saklama koşulları ve bilinçli tüketim, konserve yiyeceklerin raf ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: