Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köfteli pideli kebap yapımı için gerekli malzemeler:
- Köfte için: 500 gr dana kıyma, 1 adet soğan (rendelenmiş), 1 su bardağı ekmek kırıntısı, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tutam kuru kekik 1.
- Salçalı sos için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı domates salçası, yarım su bardağı su, tuz, karabiber 1.
- Servis için: 6 adet büyük çeri domates, 4-5 adet sivri biber, süzme yoğurt, pul biber, kuru nane 1.
Yapılışı:
- Köfte için olan tüm malzemeleri yoğurun ve ince uzun olacak şekilde şekil verin 1.
- Köfteleri harlı ateşte ısıttığınız izli tavada pişirin ve kenara alın 1.
- Pideleri dikdörtgen olacak şekilde doğrayın ve bir derin tavada erittiğiniz tereyağının üzerine ekleyerek hafif kızartın 1.
- Bir sos tenceresinde tereyağını eritin, salçayı ekleyin ve birkaç tur kavurun 1. Ardından su, tuz ve karabiberi ekleyip, bir taşım kaynatıp kenara alın 1.
- Domatesleri dörde bölün ve köfteleri pişirdiğiniz izli tavada domates ve biberleri de pişirin 1.
- Servis edeceğiniz tabağın altına pideleri dizin 1. Pidenin üzerine köfteleri yerleştirin ve köftelerin üzerine hazırladığınız sosu dökün 1.
- Domates ve biberlerle süsleyin 1. Servis tabağınızın kenarına süzme yoğurt koyarak da servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: