Bursa'da pidenin içine pideli köfte konur. Pideli köfte için gerekli malzemeler: Köftesi için: yarım kilo dana kıyma, 1 büyük soğan, 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu, 1 çay kaşığı karbonat, karabiber, kimyon, toz biber, 1 tatlı kaşığı tuz, biraz zeytinyağı, 1 çay bardağı su. Salçalı sos için: 4 yemek kaşığı salça, su, biraz tuz. Üzeri için: tereyağı. Servis için: 3 tane boş pide, biber, domates. Yapılışı: 1. Tüm malzeme yoğurma kabına alınarak güzelce yoğrulur ve minik toplar yapılıp incecik hale getirilir. 2. Boş pideler küp küp doğranıp tavada kıtırlaştırılır. 3. Köfteler kızartılır. 4. Pidelerin üzerine salçalı sos gezdirilir. 5. Üzerine köfteler dizilir. 6. En son tereyağı kızdırılıp gezdirilir. Genellikle yanında közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis edilir.