• Buradasın

    Bursa Pideli Köftede hangi pide kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bursa Pideli Köfte yapımında tırnaklı pide kullanılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pide çeşitleri nelerdir?

    Türkiye'de bazı yöresel pide çeşitleri: Bafra Pidesi (Samsun). Sürmene Pidesi (Trabzon). Kır Pidesi (Kastamonu). Yenipazar Pidesi (Aydın). Develi Cıvıklısı (Kayseri). Cantık (Bursa). Şerbetli Pide (Aksaray). Tavas Pidesi (Denizli). Ayrıca, Trabzon yağlı pide, Nazilli pidesi, Gökçeada cicirya pidesi ve Konya bıçak arası pidesi gibi farklı yörelere ait pide çeşitleri de bulunmaktadır.

    Pideli köfte nerenin meşhur?

    Pideli köfte, özellikle Bursa ile özdeşleşmiş bir lezzettir. Ancak, Türkiye'nin farklı bölgelerinde de pideli köfte çeşitleri bulunmaktadır, örneğin: Eskişehir: Balaban kebabı. Manisa: Manisa kebabı. İskenderun: İskenderun köftender.

    Bursa pideli köftenin farkı nedir?

    Bursa pideli köftenin farkı, döner yerine köfte kullanılmasıdır. Pideli köfte, sıcak pide üzerine küçük köftelerin yerleştirilmesi, üzerine kızgın tereyağı ve domates sosu dökülerek yapılması ve yanında yoğurt ile servis edilmesiyle hazırlanır. İskender kebap ile kıyaslandığında, pideli köfte daha uygun fiyatlı bir alternatiftir.

    Pidenin içine hangi köfte konur Bursa?

    Bursa'da pidenin içine pideli köfte konur. Pideli köfte için gerekli malzemeler: Köftesi için: yarım kilo dana kıyma, 1 büyük soğan, 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu, 1 çay kaşığı karbonat, karabiber, kimyon, toz biber, 1 tatlı kaşığı tuz, biraz zeytinyağı, 1 çay bardağı su. Salçalı sos için: 4 yemek kaşığı salça, su, biraz tuz. Üzeri için: tereyağı. Servis için: 3 tane boş pide, biber, domates. Yapılışı: 1. Tüm malzeme yoğurma kabına alınarak güzelce yoğrulur ve minik toplar yapılıp incecik hale getirilir. 2. Boş pideler küp küp doğranıp tavada kıtırlaştırılır. 3. Köfteler kızartılır. 4. Pidelerin üzerine salçalı sos gezdirilir. 5. Üzerine köfteler dizilir. 6. En son tereyağı kızdırılıp gezdirilir. Genellikle yanında közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis edilir.