Buradasın
Köfteci Yusuf Tekirdağ köftesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köfteci Yusuf'un Tekirdağ köftesi tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram kıyma (yarı yarıya dana ve kuzu eti) 4
- 1 adet büyük boy soğan 4
- 3-4 diş sarımsak 4
- 1 su bardağı bayat ekmek içi veya galeta unu 4
- 1/4 su bardağı süt 4
- 1 çay kaşığı karabiber 4
- 1 tatlı kaşığı pul biber 4
- 1 tatlı kaşığı kimyon 4
- Tuz (damak tadına göre) 4
- Maydanoz (isteğe bağlı) 4
- Sıvı yağ (ızgara veya tavada pişirmek için) 4
Yapılış:
- Ekmek içini hazırlayın: Bayat ekmek içini veya galeta ununu geniş bir kaseye alın, sütü ekleyin ve iyice harmanlayarak yumuşamasını sağlayın 4.
- Soğan ve sarımsağı doğrayın: Soğanı ve sarımsakları çok ince doğrayın veya rendeleyin 4.
- Kıymayı yoğurun: Geniş bir yoğurma kabına kıymayı alın, yumuşatılmış ekmek içini, doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin 4. Tuz ve baharatları ilave ettikten sonra tüm malzemeleri elinizle iyice yoğurun 4.
- Köfte şekli verin: Karışımı güzelce yoğurduktan sonra, avuç içi büyüklüğünde köfteler hazırlayın 4.
- Pişirme: Köftelerinizi ızgara veya tavada pişirebilirsiniz 4. Izgara yaparken köftelerin yanmaması için ısının aşırı yüksek olmamasına dikkat edin 4. Pişirme süresi yaklaşık 10-15 dakikadır 4.
- Servis: Köfteleri sıcak olarak servis edin 4. Yanında pilav, yoğurt veya salata ile birlikte sunabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: