Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı pide hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 15;
- 1 paket instant maya (10 gr) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 1;
- 1 adet yumurta (isteğe bağlı, hamuru zenginleştirmek için) 1.
Hazırlanışı:
- Un ve mayayı geniş bir karıştırma kabında karıştırın 1. Unun ortasında bir havuz oluşturun 1.
- Havuzun içine ılık suyu ve zeytinyağını ekleyin 1. İsteğe bağlı olarak yumurtayı da ekleyebilirsiniz 1.
- Tüm malzemeleri bir araya getirerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1. Hamur yapışıyorsa, biraz daha un ekleyebilirsiniz 1.
- Yoğrulan hamuru üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat kadar sıcak bir yerde dinlenmeye bırakın 1. Bu süre zarfında hamur, kabararak hacmini artıracaktır 1.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, un serpilmiş bir yüzeyde açarak pide şekli verin 1.
Hazırlanan hamurla kıymalı pideyi şekillendirip fırında pişirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: