Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı kereviz sapı yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kereviz sapı 4
- 1 adet büyük soğan 5
- 1 adet havuç 5
- 300 gram dana kıyma 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı 5
- 1 tatlı kaşığı tuz 5
- 1 tatlı kaşığı karabiber 5
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 5
- 1 su bardağı su veya et suyu 5
- Maydanoz (süslemek için) 5
Hazırlanışı:
- Kereviz saplarını soyup küp şeklinde doğrayın ve limonlu suya koyun 35.
- Soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayın, havucu küp küp doğrayın 5.
- Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın, içine soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun 5.
- Pembeleşen soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun 5.
- Kıymanın rengi değişince havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun 5.
- Ardından kereviz saplarını tencereye ekleyin ve karıştırın 5.
- Domatesleri ekleyin (domates püresi kullanıyorsanız onu ekleyin) ve tüm malzemeleri birkaç dakika pişirin 5.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştırın 5.
- Son olarak su veya et suyunu ekleyin ve yemeği kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin 5.
- Yemek piştikten sonra ocaktan alın ve maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: