Buradasın
Kıyma ile kereviz nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma ile kereviz pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 kg kereviz 1
- 250 gram kıyma 1
- 1 adet yumurta sarısı 1
- 1 adet limon 1
- 2 adet soğan 1
- 2 yemek kaşığı pirinç 1
- 1 yemek kaşığı margarin 1
- Dereotu 1
- Tuz 1
Hazırlanışı:
- Kerevizlerin kabuklarını soyup ikiye bölün ve ortalarını kazıyarak boşluk çıkarın 1. Limonlu suda bekletin 1.
- Kıymayı yıkanmış pirinç, tuz, rende soğan ve kıyılmış dereotu ile yoğurun 1.
- Bu harcı kerevizlerin boşluk kısımlarına doldurarak yağlı kağıt serdiğiniz tencereye dizin 1.
- Suyunu ayarlayın, limon sıkın, bir kaşık margarin ekleyip orta ateşte pişirin 1.
- Bir kapta yumurta sarısını 2 yemek kaşığı soğuk su ve yemek suyuyla çırpıp yumurta kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişirin 1.
- Bu karışımı da kerevizlerin üzerine gezdirin 1. 2 dakika daha kaynatıp dinlendiğinde servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: