Buradasın
Kıyma ile kereviz nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma ile kereviz pişirmek için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1 adet kereviz 12;
- 1 adet orta boy patates 12;
- 1 adet havuç 12;
- 1 adet soğan 12;
- 100 gram kıyma 12;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 12;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2.
Pişirme aşamaları:
- Kereviz, havuç ve patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın 12.
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun, kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin 12.
- Salçayı da ekleyin 12.
- İlk olarak havucu ilave edip 5 dakika soteleyin, ardından patatesleri ekleyin 2.
- En son kerevizleri de ekleyip kavurun 2.
- Suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin 12.
Püf noktaları:
- Kerevizi doğradıktan sonra limonlu suya koyarak kararmasını önleyebilirsiniz 2.
- Pişerken içine 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz 2.
- Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirirseniz suyunu kaybetmez 2.
Kıymalı kereviz yemeği, soğuk değil sıcak olarak, üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek sunulabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: