Buradasın
Kıymalı karnabahar graten nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı karnabahar graten yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet orta boy karnabahar 1;
- 200 gram kıyma 1;
- 1 adet soğan 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay bardağı su 1;
- pul biber, karabiber, tuz 1.
Beşamel sosu için:
Üzeri için:
- rendelenmiş kaşar peyniri 1.
Yapılışı:
- Karnabaharın çiçeklerini ayırıp yıkadıktan sonra haşlayın 1. Haşlama suyuna süt ve tuz ekleyin 1.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun, kıymayı ilave edin ve kavurun 1. Salça, baharatlar ve tuzu ekleyip karıştırın 1. Üzerine 1 çay bardağı su döküp suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Haşlanan ve süzülen karnabaharları borcama dökün, üzerine kıymayı yayın 1.
- Beşamel sosu için tereyağını eritip unu ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun 1. Sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin 1. Tuz ve karabiber ekleyin 1.
- Kıymanın üzerine beşamel sosu gezdirin 1.
- Fırına verip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından alıp üzerine kaşar peyniri serpin ve kızarana kadar pişirin 1.
Sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: