Buradasın
Kıymalı karnabahar graten nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı karnabahar graten yapımı için gerekli malzemeler:
- Kıymalı karışım için: 500 gram kıyma, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber, 1 adet toz kırmızı biber, 1 adet sivri biber (ince doğranmış), 1 adet kırmızı biber (ince doğranmış), 1 diş sarımsak (ezilmiş), 2 adet domates (küp doğranmış), 1 adet büyük boy soğan (küp doğranmış) 1.
- Beyaz sos için: 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi, yarım bulyon 1.
- Üst malzeme için: 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 1.
Yapılışı:
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın 13.
- Sıvı yağda soğanı ve biberleri kavurun 1.
- Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Domates salçası, biber salçası ve baharatları ekleyip karıştırın 1.
- Domatesleri ve sarımsağı da ekleyip 5 dakika daha pişirin 1.
- Haşlanmış karnabaharı kıymalı harca ekleyin ve iyice karıştırın 1.
- Ayrı bir kapta tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun 1.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, kıvam alıncaya kadar pişirin 1.
- Tuz, muskat ve bulyonu ekleyin 1.
- Hazırlanan beyaz sosu karnabaharlı kıymanın üzerine dökün 1.
- Yağlanmış bir fırın kabına karışımı dökün ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: