Buradasın
Kıymanın tane tane olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymanın tane tane olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Tavayı iyice ısıtmak 1. Kıyma, soğuk bir tavaya eklendiğinde suyunu salar ve haşlanmış gibi olur 1.
- Yüksek ateşte kavurmak 1. Kıyma, yüksek ateşte kavrulduğunda suyunu salmaz ve hızlıca pişer 1.
- Patates ezeceği kullanmak 123. Kıyma tavada pişerken patates ezeceği ile bastırarak küçük parçalara ayrılabilir 123.
- Karbonat eklemek 23. 500 gram kıymaya çeyrek çay kaşığı karbonat eklenerek ve et pişirmeden önce birkaç dakika dinlendirilerek daha yumuşak ve sulu bir sonuç elde edilebilir 23.
Ayrıca, kıymanın tane tane olması için pişirme sırasında yağ eklenip bir süre karıştırılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: