Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıtır jelibonun içinde genellikle şu bileşenler bulunur:
- Jelatin 25. Jelibonun jel formunu oluşturur 25.
- Şeker 25. Tatlılığı sağlar 25.
- Asidik bileşenler 5. Limon asidi, tartarik asit veya süt asidi gibi maddelerle tatlılık dengesi sağlanır 5.
- Renk ve tatlandırıcılar 5. Doğal veya yapay olabilir, meyve özlerinden veya bitkisel kaynaklardan elde edilir 5.
- Koruyucu maddeler 5. Raf ömrünü uzatır 5.
Vegan veya vejetaryen diyetleri takip eden bireyler için jelatinsiz alternatifler de bulunmaktadır 5. Bu alternatifler genellikle agar-agar veya pektin gibi bitkisel kaynaklardan elde edilir 5.
Jelibonun içeriği, markaya ve çeşide göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: