Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kışın en çok tüketilmesi önerilen sebzeler şunlardır:
- Lahana: A, B ve C vitaminleri içerir, ödem ve toksin atıcı etkisi vardır 13.
- Brokoli: Vitamin ve mineral deposudur, bağışıklık sistemini güçlendirir 13.
- Havuç: Cilt ve göz sağlığı için faydalıdır, kandaki kolesterol oranını düşürür 14.
- Kereviz: Sindirim sistemini rahatlatır, kolesterolün düşmesini sağlar 14.
- Ispanak: Demir yönünden zengindir, soğuk algınlığına karşı koruyucu kalkan görevi görür 14.
- Pırasa: Böbrek taşı oluşumunu engeller, kolesterolü düşürür 14.
Bu sebzeler, kış aylarında dengeli ve besleyici bir diyetin önemli bileşenleridir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: