Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı lahana turşusu yapmak için en güzel tariflerden biri şu şekildedir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın ve genişçe bir kaba koyun 1. Üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzu serperek eliniz ile her yerini iyice ovun 1.
- Lahananın iyice yumuşaması için bu ovma işlemini 10 dakika bekletin 1.
- Turşuyu yapacağınız kavanoza yumuşattığınız lahanaları sıkıştırarak yerleştirin 1.
- Üzerine çıkıncaya kadar, 1 çay bardağı su – 1 çay bardağı sirke olacak şekilde doldurun 1.
- En üste, kalan 1 yemek kaşığı kaya tuzunu da serpin ve kavanozun ağzını iyice kapatın 1.
- Kavanozu ters çevirip iyice karışmasını sağlayın ve güneş almayan bir yere ya da buzdolabına koyun 1. 3-4 güne hazır olur 1.
Kavanozu açıp kullandıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: