Buradasın
Lahana turşusu tarifi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana turşusu tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kilogram beyaz lahana 13
- 4 su bardağı su (200 ml lik) 1
- 2 çorba kaşığı tuz (iyotsuz) 1
- 1 adet büyük boy sarımsak 1
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi 3
Yapılışı:
- Lahananın dış yapraklarını ayıklayın ve koçanını çıkardıktan sonra dört parçaya ayırın 1.
- Ayrılan parçaları turşuluk kıyın ve tuz ile ovun 1.
- Ovduktan sonra lahanayı tepsiye koyun ve farklı bir tepsiyle üstünü kapatın, 6-7 saat bekletin 1.
- Sarımsakları soyup tuzla ovun ve lahanayla birlikte turşu yapılacak kaba bastırarak koyun 1.
- Üstüne sirke ekleyin ve lahanaların üstünü kapatacak kadar su ekleyin 1.
- Yaklaşık 10 gün sonra turşu hazır hale gelecektir 1.
Turşunun daha yumuşak olması için elma sirkesi de kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: