Kilis Oruk Kebabı Tarifi: Malzemeler: - 700 gram orta yağlı kıyma - 500 gram köftelik simit (ince bulgur) - 3 diş sarımsak - 1 orta boy soğan - 2 pide - Tuz - Kuru nane - Karabiber Yapılışı: 1. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. 2. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. 3. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. 4. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. 5. Fırını ızgara konumuna alın. 6. Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. 7. Izgarada çevirerek pişirin. 8. Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. 9. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın. Alternatif olarak, tepsiyi zeytinyağı ile yağlayarak 170 derecede 35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.