Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis Oruk Kebabı Tarifi:
Malzemeler:
- 700 gram orta yağlı kıyma 12
- 500 gram köftelik simit (ince bulgur) 1
- 3 diş sarımsak 1
- 1 orta boy soğan 1
- 2 pide 1
- Tuz 1
- Kuru nane 1
- Karabiber 1
Yapılışı:
- Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın 1.
- Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin 1.
- Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun 1.
- Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun 1.
- Fırını ızgara konumuna alın 1.
- Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin 1. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın 1.
- Izgarada çevirerek pişirin 1.
- Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın 1. Üzerine kebapları yerleştirin 1.
- Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın 1.
Alternatif olarak, tepsiyi zeytinyağı ile yağlayarak 170 derecede 35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: