Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıliçe hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 5 su bardağı un 23;
- 125 gram tereyağı 23;
- 1,5 çay bardağı toz şeker 23;
- 1 su bardağı ılık süt 23;
- 1 su bardağı ılık su 23;
- 1 tatlı kaşığı instant maya 23;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 23;
- 1 tatlı kaşığı anason veya rezene (çekilmiş) 23;
- 2 çay kaşığı mahlep 23;
- 1 çay kaşığı karanfil tozu 23;
- 1 çay kaşığı yenibahar 23;
- 1 çay kaşığı tuz 23.
Yapılışı:
- Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta çırpın 23. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kenarda bekletin 23.
- Bir yoğurma kabına, baharatlar ve unu ekleyerek harmanlayın 23.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin ve ılıdığında unların içine ilave edin 23.
- Sıvı karışımı da ekleyerek el yardımı ya da stant mikseri ile yoğurun 23.
- Yoğurulan hamurun üzerini kapatarak mayalandırmaya bırakın 23.
- Hamur iki katına geldiğinde açarak istediğiniz şekilleri verin 23.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin 23.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: