Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiliçe hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 su bardağı beyaz un 23;
- 1,5 su bardağı süt 23;
- 1 su bardağı su 23;
- 1 su bardağı toz şeker 23;
- 150 gram tereyağı 23;
- 1 paket instant maya 23;
- 2 çorba kaşığı toz tarçın 23;
- 1 çorba kaşığı tane mahlep 23;
- 1 tatlı kaşığı yenibahar 23;
- 1 dolu çay kaşığı karabiber 23;
- 1 tutam tuz 23.
Yapılışı:
- Mayayı aktifleştirme: Küçük bir sürahiye 1 su bardağı kaynar su, 1,5 su bardağı soğuk süt, 1 paket hızlı maya ve 1 su bardağı toz şekeri koyup karıştırın 23. Bu karışımı maya iyice köpürene kadar yaklaşık 5-10 dakika kenarda bekletin 23.
- Kuru malzemeleri karıştırma: Geniş bir kaseye 6 bardak beyaz un koyun 23. Üzerine 1 tatlı kaşığı yenibahar, 2 çorba kaşığı toz tarçın, 1 tutam tuz ve 1 dolu çay kaşığı karabiber ekleyin 23. 1 yemek kaşığı kadar tane mahlebi havanda güzel bir şekilde dövüp toz haline getirin ve kuru karışıma ilave edin 23.
- Yoğurma: Kuru malzemeleri karıştırdıktan sonra, küçük bir tencerede erittiğiniz 150 gram tereyağını ve mayalı şekerli karışımı ekleyin 23. Bir elinizle yoğurmaya başlayın 23. Hamur biraz yapışkan ve yumuşak olmalı, bu normaldir 23. Tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun 23.
- Mayalanma: Hamurun etrafını yapışmasını önlemek için hafifçe yağlayın ve üzerini örtün 23. Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat, hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın 23.
Şekillendirme ve pişirme:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: