• Buradasın

    Kiliçe hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kiliçe, Mardin yöresine ait bir tür kalın pidedir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kiliçe neden yapılır?

    Kiliçe, genellikle bayram çöreği, mevlüt çöreği veya hayat çöreği olarak da bilinen, Mardin yöresine özgü bir hamur işidir. Kiliçe yapımında kullanılan malzemeler arasında un, tereyağı, süt, toz şeker ve çeşitli baharatlar (tarçın, mahlep, anason, karanfil, yenibahar) bulunur.

    Kiliçe hamuru nasıl yapılır?

    Kıliçe hamuru yapımı için gerekli malzemeler: 5 su bardağı un; 125 gram tereyağı; 1,5 çay bardağı toz şeker; 1 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı instant maya; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 tatlı kaşığı anason veya rezene (çekilmiş); 2 çay kaşığı mahlep; 1 çay kaşığı karanfil tozu; 1 çay kaşığı yenibahar; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta çırpın. 2. Bir yoğurma kabına, baharatlar ve unu ekleyerek harmanlayın. 3. Küçük bir tavada tereyağını eritin ve ılıdığında unların içine ilave edin. 4. Sıvı karışımı da ekleyerek el yardımı ya da stant mikseri ile yoğurun. 5. Yoğurulan hamurun üzerini kapatarak mayalandırmaya bırakın. 6. Hamur iki katına geldiğinde açarak istediğiniz şekilleri verin. 7. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.