Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiliçe, Mardin'in yöresel bir çöreğidir ve çeşitli nedenlerle yapılır:
- Dini ve kültürel törenler: Kiliçe, dini bayramlarda, nişan, düğün, Noel, vaftiz, paskalya bayramı ve cenaze törenlerinde ikram edilir 12.
- Lezzet: Baharatlarla zenginleştirilmiş lezzeti nedeniyle Mardin mutfağının vazgeçilmezlerindendir 35.
Nişan merasimlerinde yapılan kiliçeler büyük ve yuvarlak olup yoğun badem içiyle süslenir 12. Noel'de hayvan, bitki veya örgü şeklinde yapılır 12. Paskalya'da hamuruna yumurta eklenir 12. Vaftiz törenlerinde mahlep ve badem ağırlıklı yapılır 12. Cenaze törenlerinde ise baharat miktarı azaltılır, süt yerine su kullanılır ve mahlep ile badem kullanılmaz 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: