Buradasın
Kestaneli ciğerli iç pilav nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestaneli ciğerli iç pilav yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı pirinç 1;
- 250-300 gr kara ciğer (küçük küçük doğranmış) 1;
- 10-15 adet kestane (pişirilip, kabukları soyulmuş) 1;
- 2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış) 1;
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık 1;
- 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü (15 dakika kadar suda bekletilecek) 1;
- 5 su bardağı kadar sıcak su 1;
- 1 yemek kaşığı nane 1;
- 1 çay kaşığı yenibahar 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- Tuz, karabiber 1;
- Üzeri için dereotu, nar (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Tereyağ ve zeytinyağ karışımına sırasıyla, önce fıstıkları, soğanı ve ciğeri ekleyip ciğer pişene kadar iyice kavurun 1.
- Daha sonra soğanı da ekleyip 3-4 dakika daha kavurun 1.
- En son kestane ve üzüm ile birlikte tüm baharatları ilave edip suyunu ekleyin 1.
- Ağzı kapalı olarak 15-20 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Piştikten sonra üzerini temiz bir bez veya kağıt havlu ile kapatıp demlendirin 1.
- En son olarak arzunuza göre herhangi bir kalıba alıp, kalıbı ters çevirerek şekil verin 1.
Tarifin detaylı haline nefisyemektarifleri.com sitesinden ulaşılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: