Süt kesigi ile lor peyniri yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kilo süt - 1,5 yemek kaşığı sirke Yapılışı: 1. Sütü tencereye alın ve kaynamaya yakın içine sirkeyi ekleyin ve karıştırın. 2. Fokurdamaya başlayınca sütün kesildiğini ve topak topak olduğunu göreceksiniz. 3. Ocağı kapatın ve sütü yarım saat bekletin. 4. Daha sonra temiz bir tülbent veya bez yardımıyla sütün suyunu süzün. 5. Lor peynirini dolaba koyup dinlendirin. Ayrıca, kesilmiş süt kullanarak da lor peyniri yapabilirsiniz. Bunun için: 1. 1,5 kilogram sütü süzgeçten geçirerek geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. 2. Parça parça olunca altını kısın ve karıştırın. 3. Peynirin daha beyaz ve hafif ekşimtırak bir tat olması için içerisine 2 su bardağı kadar yoğurt ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. 4. İyice kesik kesik olunca ocağın altını kapatıp beklemeye bırakın. 5. Soğuduktan sonra peyniri süzgeçten geçirip suyunu süzün.