• Buradasın

    Kepse pilavının içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kepse pilavının içine konan malzemeler şunlardır:
    • Etli versiyon için: 700 gr kuzu eti, 2 su bardağı yasemin pirinci, 1 adet soğan, 1 adet domates, 1 adet havuç, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 5 adet kakule, 5 adet karanfil, 1 tatlı kaşığı kepse baharatı, 1 tatlı kaşığı kimyon, ½ çubuk tarçın, 1 çay bardağı sıvı yağ, et suyu 1.
    • Tavuklu versiyon için: 2 adet tavuk but, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 6 diş karanfil, 6 diş kakule, 2 adet defne yaprağı, 1 adet çubuk tarçın, yarım yemek kaşığı domates salçası, 3 su bardağı su 2.
    Ayrıca, pilavın sosuna zerdeçal, üzüm sirkesi ve kuru kişniş de eklenebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kepse nasıl yapılır?

    Kepse pilavı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 700 gr kuzu eti - 2 su bardağı yasemin pirinci - 1 adet soğan - 1 adet domates - 1 adet havuç - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 1 tatlı kaşığı karabiber - 5 adet kakule - 5 adet karanfil - 1 tatlı kaşığı Kepse Baharatları - 1 tatlı kaşığı kimyon - Yarım çubuk tarçın - 1 çay bardağı sıvı yağ - Et suyu Yapılışı: 1. Et düdüklü tencerede haşlanır. 2. Pilava renk ve lezzet katacak soğan, domates ve havuç rendelenerek kavrulur. 3. Pilavın sosuna domates, biber salçası ve birer tatlı kaşığı karabiber ve kimyon serpilir. 4. Haşlanan kuzu eti tencereye didilir ve etin suyu da ilave edilir. 5. İki bardak yasemin pirinci yıkanır ve tencereye aktarılır. 6. Derin pilav tenceresinde tüm malzemeler demlenir. 7. Kepse pilavı kayık bir servis tabağında sunulur.

    Kepse pilavı hangi etle yapılır?

    Kepse pilavı kuzu eti veya tavuk eti ile yapılır.

    Kepse pilavı hangi pirinçten yapılır?

    Kepse pilavı, yasemin pirinci veya kepse pirinci ile yapılır.

    Kepse baharatında neler var?

    Kepse baharatı genellikle aşağıdaki baharatların bir karışımından oluşur: zerdeçal; yenibahar; köri; karabiber; lumi (siyah kuru limon); karanfil; kakule; defne; kırmızı biber. Ayrıca, bazı tariflerde safran, kişniş ve muskat gibi baharatlar da kullanılabilir.

    Kepse baharatı ile pilav nasıl yapılır?

    Kepse baharatı ile pilav yapmak için gerekli malzemeler: 700 gr kuzu eti; 2 su bardağı yasemin pirinci; 1 adet soğan; 1 adet domates; 1 adet havuç; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 tatlı kaşığı karabiber; 5 adet kakule; 5 adet karanfil; 1 tatlı kaşığı kepse baharatı; 1 tatlı kaşığı kimyon; Yarım çubuk tarçın; 1 çay bardağı sıvı yağ; Et suyu. Yapılışı: 1. Et düdüklü tencerede haşlanır. 2. Pilava hem renk hem lezzet verecek soğan, domates ve havuç rendelenerek kavrulur. 3. Pilav sosuna domates, biber salçası ve birer tatlı kaşığı karabiber ve kimyon serpilir. 4. Haşlanan kuzu eti tencereye didilir ve etin suyu da ilave edilir. 5. İki bardak yasemin pirinci yıkanır ve tencereye aktarılır. 6. Derin pilav tenceresinde tüm malzemeler demlenir. 7. Kepse pilavı kayık bir servis tabağında sunulur.

    Kepse nerenin meşhur yemeğidir?

    Kepse pilavı, Arap mutfağına ait meşhur bir yemektir.

    Kepse Arap pilavı tavuksuz nasıl yapılır?

    Tavuksuz kepse pilavı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı yasemin pirinci - 1 adet kuru soğan - 1 adet havuç - 1 adet sarımsak - 10-12 adet çiğ badem - Safran veya aspir - Zerdeçal, karabiber, tarçın, kakule, karanfil - Tuz Yapılışı: 1. Soğanı yemeklik, havucu küçük çubuklar halinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. 2. Sarımsağı, tereyağını ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Haşlanan tavuğun suyundan 3 su bardağı alıp karışıma ekleyin. 4. Tüm baharatları ve haşlanmış tavuklardan birini küçük parçalara bölerek pilava katın. 5. Çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun ve tavada biraz kavurun, pilava ekleyin. Bu tarifte tavuk yerine et veya sadece sebze kullanarak da kepse pilavı yapabilirsiniz.