Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kepse pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- Pilav için:
- 2 su bardağı yasemin pirinci 5;
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 5;
- 2 adet domates (küp doğranmış) 5;
- 1 adet havuç (rendelenmiş) 5;
- 1 adet kırmızı kapya biber (ince doğranmış) 5;
- 8 diş sarımsak (rendelenmiş) 5;
- 2 çay bardağı sıvı yağ 5;
- 1 tutam safran 5;
- 1 adet çubuk tarçın 5;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 5;
- 4 adet karanfil 5;
- 5 adet kakule 5;
- 1/2 çay kaşığı kimyon 5;
- 1 tatlı kaşığı tuz 5;
- 4,5 su bardağı sıcak su 5;
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm (suda bekletilmiş) 5.
- Tavuk için:
Yapılışı:
- Tavuk hazırlığı: Tavuk butlarını tuz ve limon suyuyla ovun, salçalı sosla marine edip fırında 1 saat pişirin 5.
- Pilav hazırlığı: Sıvı yağda soğanı kavurun, sebzeleri ekleyip baharatlarla karıştırın, pirinci ve salçayı ilave edin 5. Sıcak su ekleyip pişmeye bırakın 5.
- Birleştirme: Pişen pilavı servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavuk butlarını yerleştirin ve sıcak servis edin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: