Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kepse pilavı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 700 gr kuzu eti 1
- 2 su bardağı yasemin pirinci 13
- 1 adet soğan 13
- 1 adet domates 1
- 1 adet havuç 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 5 adet kakule 1
- 5 adet karanfil 1
- 1 tatlı kaşığı Kepse Baharatları 1
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1
- Yarım çubuk tarçın 1
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- Et suyu 1
Yapılışı:
- Et düdüklü tencerede haşlanır 1.
- Pilava renk ve lezzet katacak soğan, domates ve havuç rendelenerek kavrulur 1.
- Pilavın sosuna domates, biber salçası ve birer tatlı kaşığı karabiber ve kimyon serpilir 1.
- Haşlanan kuzu eti tencereye didilir ve etin suyu da ilave edilir 1.
- İki bardak yasemin pirinci yıkanır ve tencereye aktarılır 1.
- Derin pilav tenceresinde tüm malzemeler demlenir 1.
- Kepse pilavı kayık bir servis tabağında sunulur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: