• Buradasın

    Kepse pilavında hangi pirinç kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kepse pilavında genellikle yasemin pirinci kullanılır 14.
    Ancak, kepse pirinci bulunmuyorsa normal pirinç de kullanılabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pirinç pilavı çeşitleri nelerdir?

    Bazı pirinç pilavı çeşitleri: Tane tane pirinç pilavı. Arpa şehriyeli pirinç pilavı. Tel şehriyeli pirinç pilavı. Havuçlu pilav. Domatesli pilav. Nohutlu pilav. Tavuklu pilav. Patlıcanlı pilav. Garnitürlü pirinç pilavı. Kestaneli pilav. Ayrıca, enginarlı pilav, siyah fasulyeli pirinç pilavı, yeşil mercimekli pirinç pilavı, kimyonlu domatesli pilav, bayram pilavı, bezelyeli pilav, ciğerli pilav, İzmir pilavı, Küba pilavı, şalgamlı pirinç pilavı, tavuklu fesleğenli pilav gibi değişik pirinç pilavı çeşitleri de bulunmaktadır.

    Kepse baharatı ile pilav nasıl yapılır?

    Kepse baharatı ile pilav yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 2 su bardağı yasemin pirinci; 1 adet soğan (ince doğranmış); 2 adet domates (küp doğranmış); 1 adet havuç (rendelenmiş); 1 adet kırmızı kapya biber (ince doğranmış); 3 adet sivri biber (ince doğranmış); 8 diş sarımsak (rendelenmiş); 2 çay bardağı sıvı yağ; 1 tutam safran; 1 adet çubuk tarçın; 1/2 çay kaşığı karabiber; 4 adet karanfil; 5 adet kakule; 1/2 çay kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı tuz; 4,5 su bardağı su; 2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm (suda bekletilmiş). Yapılışı: 1. Tavuk butlarını bir fırın kabına alıp her yerini tuzla ovun, yarım limonun suyunu sıkın ve bir kenarda dinlenmeye bırakın. 2. Derince bir kapta domates salçasını 2 su bardağı su ile seyreltin, sıvı yağ, sarımsak, kakule ve karanfil tanelerini ekleyip karıştırın. 3. Tavuk butlarını bu sosla kaplayın, üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 1 saat pişirin. 4. Pilav için sıvı yağı bir tencereye alıp ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. 5. Havuç, biber, sarımsak ve domatesi ekleyip havuç yumuşayana kadar kavurun. 6. Baharatları, sulandırılmış safranı, pirinci ve salçayı ekleyip karıştırın. 7. Sıcak suyu ilave edip kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısarak pişmeye bırakın. 8. 10 dakika sonra pişip pişmediğini kontrol edin, gerekirse biraz daha pişirin. 9. Kuş üzümlerini ekleyip karıştırın, ocaktan alıp demlenmeye bırakın. 10. Pilavı servis tabağına alıp üzerine kızarmış tavuk butlarını yerleştirerek sıcak servis edin. Bazı aktarlarda "kepse baharatı" adıyla satılan baharat karışımını bulabilirsiniz. Bu baharat

    Kepse pilavının içine ne konur?

    Kepse pilavının içine konan malzemeler şunlardır: Etli versiyon için: 700 gr kuzu eti, 2 su bardağı yasemin pirinci, 1 adet soğan, 1 adet domates, 1 adet havuç, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 5 adet kakule, 5 adet karanfil, 1 tatlı kaşığı kepse baharatı, 1 tatlı kaşığı kimyon, ½ çubuk tarçın, 1 çay bardağı sıvı yağ, et suyu. Tavuklu versiyon için: 2 adet tavuk but, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 6 diş karanfil, 6 diş kakule, 2 adet defne yaprağı, 1 adet çubuk tarçın, yarım yemek kaşığı domates salçası, 3 su bardağı su. Ayrıca, pilavın sosuna zerdeçal, üzüm sirkesi ve kuru kişniş de eklenebilir.

    Pilav yapımı için hangi pirinç kullanılır?

    Pilav yapımı için kullanılabilecek pirinç türlerinden bazıları şunlardır: Baldo pirinç. Osmancık pirinç. Jasmin pirinç. Pilav yapımında kırık pirinç kullanılmamalıdır. Pilav yapımında kullanılacak pirinç türü, yapılacak pilavın çeşidine göre belirlenmelidir.

    Pilavlık pirinç ile baldo pirinç aynı mı?

    Pilavlık pirinç ve baldo pirinç aynı tür pirinçtir, ancak farklı özelliklere sahiptirler. Baldo pirinç, uzun taneli bir pilavlık pirinç çeşididir. Pilavlık pirinç ise daha ince taneli olup, daha az yapışkan ve kuru bir dokuya sahiptir.