• Buradasın

    Kepse Arap pilavı tavuksuz nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tavuksuz kepse pilavı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı yasemin pirinci 15
    • 1 adet kuru soğan 5
    • 1 adet havuç 5
    • 1 adet sarımsak 5
    • 10-12 adet çiğ badem 5
    • Safran veya aspir 5
    • Zerdeçal, karabiber, tarçın, kakule, karanfil 5
    • Tuz 5
    Yapılışı:
    1. Soğanı yemeklik, havucu küçük çubuklar halinde doğrayıp zeytinyağında kavurun 5.
    2. Sarımsağı, tereyağını ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin 5.
    3. Haşlanan tavuğun suyundan 3 su bardağı alıp karışıma ekleyin 5.
    4. Tüm baharatları ve haşlanmış tavuklardan birini küçük parçalara bölerek pilava katın 5.
    5. Çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun ve tavada biraz kavurun, pilava ekleyin 5.
    Bu tarifte tavuk yerine et veya sadece sebze kullanarak da kepse pilavı yapabilirsiniz 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kepse baharatı ile pilav nasıl yapılır?

    Kepse baharatı ile pilav yapmak için gerekli malzemeler: 700 gr kuzu eti; 2 su bardağı yasemin pirinci; 1 adet soğan; 1 adet domates; 1 adet havuç; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 tatlı kaşığı karabiber; 5 adet kakule; 5 adet karanfil; 1 tatlı kaşığı kepse baharatı; 1 tatlı kaşığı kimyon; Yarım çubuk tarçın; 1 çay bardağı sıvı yağ; Et suyu. Yapılışı: 1. Et düdüklü tencerede haşlanır. 2. Pilava hem renk hem lezzet verecek soğan, domates ve havuç rendelenerek kavrulur. 3. Pilav sosuna domates, biber salçası ve birer tatlı kaşığı karabiber ve kimyon serpilir. 4. Haşlanan kuzu eti tencereye didilir ve etin suyu da ilave edilir. 5. İki bardak yasemin pirinci yıkanır ve tencereye aktarılır. 6. Derin pilav tenceresinde tüm malzemeler demlenir. 7. Kepse pilavı kayık bir servis tabağında sunulur.

    Kepse yemeği hangi yöreye ait?

    Kepse yemeği, aslen Arap mutfağına aittir. Türkiye'de ise Hatay yöresinde de bilinmektedir.

    Kepse pilavı hangi etle yapılır?

    Kepse pilavı kuzu eti veya tavuk eti ile yapılır.

    Kepse pilavının içine ne konur?

    Kepse pilavının içine konan malzemeler şunlardır: Etli versiyon için: 700 gr kuzu eti, 2 su bardağı yasemin pirinci, 1 adet soğan, 1 adet domates, 1 adet havuç, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 5 adet kakule, 5 adet karanfil, 1 tatlı kaşığı kepse baharatı, 1 tatlı kaşığı kimyon, ½ çubuk tarçın, 1 çay bardağı sıvı yağ, et suyu. Tavuklu versiyon için: 2 adet tavuk but, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 6 diş karanfil, 6 diş kakule, 2 adet defne yaprağı, 1 adet çubuk tarçın, yarım yemek kaşığı domates salçası, 3 su bardağı su. Ayrıca, pilavın sosuna zerdeçal, üzüm sirkesi ve kuru kişniş de eklenebilir.

    Kepse pilavı hangi pirinçten yapılır?

    Kepse pilavı, yasemin pirinci veya kepse pirinci ile yapılır.

    Arap pilavı içinde ne var?

    Arap pilavı içinde bulunan malzemeler şunlardır: Pirinç: Genellikle basmati veya jasmin cinsi 300 gram pirinç kullanılır. Et: Kuzu eti veya tavuk, kuşbaşı doğranmış olarak tercih edilir. Sebzeler: 1 adet soğan, 3-4 diş sarımsak, 1 adet havuç rendelenmiş olarak eklenir. Baharatlar: Kimyon, karabiber, tarçın, tuz ve isteğe bağlı olarak safran kullanılır. Yağ: Zeytinyağı veya tereyağı, 4 yemek kaşığı kadar. Su: 4 su bardağı sıcak su eklenir. Ayrıca, isteğe bağlı olarak badem veya çam fıstığı da eklenebilir.