Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arap pilavı içinde bulunan malzemeler şunlardır:
- Pirinç: Genellikle basmati veya jasmin cinsi 300 gram pirinç kullanılır 3.
- Et: Kuzu eti veya tavuk, kuşbaşı doğranmış olarak tercih edilir 35.
- Sebzeler: 1 adet soğan, 3-4 diş sarımsak, 1 adet havuç rendelenmiş olarak eklenir 25.
- Baharatlar: Kimyon, karabiber, tarçın, tuz ve isteğe bağlı olarak safran kullanılır 35.
- Yağ: Zeytinyağı veya tereyağı, 4 yemek kaşığı kadar 35.
- Su: 4 su bardağı sıcak su eklenir 35.
Ayrıca, isteğe bağlı olarak badem veya çam fıstığı da eklenebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: