Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelkit ketesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı süt 1;
- 1 kase süt kaymağı 1;
- 1 instant kuru maya 1;
- 1 yemek kaşığı şeker 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ karışımı 1;
- 1 yumurta sarısı (üzeri için) 1;
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı (içine sürmek için) 2.
Yapılışı:
- Bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun ve yarım saat dinlendirin 1.
- Hamurdan bezeler yapın ve sofra büyüklüğünde açın 1.
- Açtığınız bezelerin arasına 3 kaşık eritilmiş tereyağı döküp hamuru iki taraftan da içe doğru büzerek sarın 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve 170 derecelik fırında pişirin 1.
- Daha iyi sonuç almak için fırına vermeden önce tepsi mayasının gelmesini bekleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: