Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekli çikolata topları yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 250 gr kakaolu kek 1
- 150 gr bitter çikolata 1
- 1 çay bardağı krema 1
- 200 gr beyaz çikolata 1
- Jel gıda boyası 1
Yapılışı:
- Bitter çikolatayı küçük parçalara bölüp benmari usulü eritin 1.
- Keki elinizle ufalayın 13.
- Eritilmiş çikolata ve kremayı ekleyip karıştırın 1.
- Karışımdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin 1. Üzerlerine birer tahta çubuk batırın 1.
- Derin dondurucuda 25-30 dakika bekletin 1.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin 1. Kek toplarını çikolataya bulayın 1.
- Kalan çikolatayı jel gıda boyası ile renklendirin ve yağlı kağıttan yapılmış külahın içine doldurun 1. Topların üzerine çizgiler şeklinde sıkıp donuncaya kadar bekletin 1.
- Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin 1.
Alternatif olarak, tel kadayıflı çikolatalı toplar da yapabilirsiniz 2. Bunun için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 avuç tel kadayıf (çiğ) 2
- 80 gr. bitter çikolata 2
- 3 yemek kaşığı krema 2
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi (iri çekilmiş) 2
- 1/2 çay bardağı ceviz içi 2
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 2
Yapılışı:
- Tel kadayıfları incecik kesip ve cevizi tereyağında pembeleşene kadar kavurun 2.
- Başka bir tavada kremayı ısıtıp içine ince kıyılmış çikolataları ekleyin ve ocağın altını kapatın 2. Karıştırarak çikolatayı eritin 2.
- Kavurduğunuz tel kadayıfın içine çikolatayı döküp tel kadayıfın her tarafına bulanana kadar karıştırın 2.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp sıkarak elinizle şekil verin ve yuvarlayın 2.
- Hindistan cevizine bulayıp 1 saat buzdolabında bekletin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: