Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fındıklı kakaolu kekin püf noktaları şunlardır:
- Yumurta ve şekerin çırpılması: Yumurta ve şekeri, yumurtanın kokusu kaybolana dek en az 5 dakika boyunca çırpmak gerekir 1.
- Malzemelerin karıştırılması: Tüm malzemeler karışıma eklendikten sonra, karışım tam sağlanana kadar çırpmaya devam edilmelidir 1.
- Fındık ilavesi: Fındık kırığını kek hamuruna ekleyip bir spatula yardımıyla tüm karışıma yaymak önemlidir 1.
- Fırın sıcaklığı: Kek, önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilmelidir 12.
- Pişirme süresi: Kek, kürdan saplandığında kuru çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: