Buradasın
Kek fırından çıktıktan sonra neden söner?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekin fırından çıktıktan sonra sönmesinin bazı nedenleri:
- Malzeme sıcaklığı: Kek malzemeleri buzdolabından soğuk çıkarıldığında, kekin kabarması engellenir ve iç kısmı tam pişmeyebilir, bu da sönmeye yol açar 13.
- Aşırı kabartma tozu: Fazla kabartma tozu kullanımı, kekin aniden kabarmasına ve fırından alındığında sönmesine neden olabilir 1.
- Fırın sıcaklığı: Kek, çok yüksek sıcaklıkta pişirildiğinde hızlıca kabarır ancak içi pişmeyebilir; bu durumda kek, sıcak-soğuk temasıyla söner 12.
- Fırın kapağı: Kek pişerken fırının kapağı sık sık açıldığında veya fırına bıçak gibi cisimler batırıldığında kek sönebilir 12.
- Ani ısı değişimi: Kek, sıcak fırından soğuk oda ortamına alındığında ani ısı değişimi nedeniyle söner 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: