Kek yapmanın en kolay yolu için aşağıdaki tarif ve püf noktaları izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta 14
- 1 su bardağı şeker 14
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 çay bardağı süt 1
- 1,5 su bardağı un 1
- 2 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı) 1
- 1 paket kabartma tozu 14
- 1 paket vanilya 14
Yapılışı:
- Yumurtayla şekeri yüksek hızda güzelce çırpın 1.
- Ardından sütle sıvı yağı da ekleyin 1.
- Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da çırptıktan sonra ısıya dayanıklı kabı margarinle yağlayın 1.
- Yağlanan kaba kek hamurunu dökün 1.
- Büyük bir tencerenin içerisine de kek hizasına gelene kadar soğuk su koyun 1.
- Önce orta dereceli ateşte kaynayana kadar, daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlayın 1.
- İlk 30-35 dakika kapağı kesinlikle açmayın 1.
- Maksimum 50-55 dakikada hazır olan keki hemen servis edebilirsiniz 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: