Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekin kalıptan kolayca çıkması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kalıbın yağlanması ve unlanması 12. Kalıbın her tarafının eşit miktarda tereyağı veya sıvı yağ ile yağlanması ve ardından unlanması, yapışmayı önler 12.
- Soğuma süresi 2. Kek fırından çıkarıldıktan sonra bir süre soğumaya bırakılmalıdır 2. Bu, kekin yapısının stabilize olmasını sağlar 2.
- Ters çevirme ve sallama 12. Kek soğuduktan sonra kalıp ters çevrilir ve nazikçe sallayarak veya kenarları gevşetilerek kek çıkarılır 12.
- Nemli bez yöntemi 15. Kek, fırından çıkarıldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevrilir ve üzerine nemli bir bez konur 15.
- Buhar uygulaması 2. Kalıbın dışına buhar uygulanarak kekin gevşemesi sağlanabilir 2.
Bu yöntemler sonuç vermezse, kek kalıbının çizik veya deforme olup olmadığı kontrol edilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: