Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaz etinin en lezzetli hali, pişirme yöntemine ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişebilir. İşte bazı lezzetli kaz eti tarifleri:
- Fırında Kaz Eti: Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatlarla marine edilen kaz, 180 derece fırında 2-3 saat pişirilir 3.
- Tencerede Haşlama: Tuzlu kaz eti, büyük bir tencerede üzeri geçecek kadar su ile haşlanır 23. Haşlama suyuna soğan, defne yaprağı veya karanfil eklenebilir 3.
- Kütahya Kaz Tiridi: Haşlanmış kaz eti, kuru yufka ile servis edilir 5. Bu yemekte kazın kendi yağı kullanılır, ayrıca dışarıdan yağ eklenmez 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: